Van een ongemotiveerd zak hooi tot een succesvolle levensgenieter

succesvolle levensgenieter

Inhoudsopgave

Natuurlijk is dit in heel veel opzichten alleen maar positief, maar wij zijn wel de allereerste generatie die hier maar mee te dealen heeft. We kunnen niet even aan onze ouders vragen hoe zij hiermee omgingen. En het feit dat maar liefst 75% van de jongeren last heeft van stress en burn-out-klachten laat zien dat wij millennials nogal wat moeite hebben om hiermee om te gaan.

Je leeft maar één keer

Ik heb altijd al sterk het gevoel gehad van “Je leeft maar één keer”. En dan bedoel ik niet dat ik elke dag mezelf klem zuip en alles doe wat God verboden heeft, maar meer dat ik gewoon echt álles uit het leven wil halen wat erin zit. 

En als ik dan om me heen kijk en zie dat er echt heel veel mensen zijn die bijna elke dag met tegenzin naar hun werk gaan en alleen maar leven voor het weekend, dan borrelt bij mij altijd het gevoel naar boven dat dit anders moet. En we hebben nu ook de kansen dat dit anders kán. Maar hoe?!

Eerlijk is eerlijk, ik ben tot mijn 23e ongeveer altijd een bijzonder luie vent geweest. Echt heel lui. Op gegeven moment was het zelfs zo dat de enige ambitie die ik had, de ambitie was om huisvader te worden. Niet dat er iets mis mee is om huisvader te zijn als je dit leuk vindt. Maar bij mij was de enige motivatie dat ik te lui was voor elke andere ‘baan’.

Zonder actie gebeurt er heel weinig

Ik verkondigde altijd wel leuk aan alles en iedereen dat ik nooit het leven zou gaan leiden als fulltime werknemer, maar er was héél weinig dat ik eraan deed om daadwerkelijk voor een goed alternatief te gaan. Tót de dag dat dit fulltime leven akelig dichtbij kwam. 

Ik was toen middenin mijn maandenlange wereldreis en het idee dat ik dit prachtige leven moest inruilen voor het leven waar ik altijd al een beetje tegenop zag, zorgde er éíndelijk voor dat ik proactief op zoek ging naar hoe het anders kon. Maar toen kwamen de problemen.

Want álle generaties voor ons hebben geen idee hoe je als twintiger gebruik kan maken van deze tsunami aan nieuwe kansen, mogelijkheden en keuzes. Er zijn maar weinig mensen die je echt goed kunnen helpen om de baas te worden van je eigen leven en te doen wat je écht leuk vindt. Om zelf doelen te leren stellen en zelf erachter te komen wat het nu écht is wat je wilt. Ik wist vooral heel goed wat ik niet wilde. En ik wist dat er zo ongelooflijk veel mogelijkheden waren dat ik slachtoffer werd van enorme keuzestress. 

Een groep met jonge ambitieuze gasten

En toen kwam Mannen Met Plannen (MMP) mijn leven binnenwandelen. Waar ik eerst maar 2 mensen had waarmee ik kon sparren om een leven te ontwerpen waarbij ik kon werken waar en wanneer ik maar wilde, was daar opeens een groep met jonge ambitieuze gasten die allemaal dezelfde doelen hadden als ik. Die ook alles uit het leven wilde halen wat erin zat. En ook vooral uit zichzelf!

Ik was toen zelf al enige tijd bezig om meer en meer de beste versie van mezelf te worden, maar dankzij MMP is dit echt in een stroomversnelling geraakt! Ik heb er met name geleerd wat ik nu precies wil in het leven en hoe ik dit kan bereiken. 

Maar misschien nog wel het belangrijkste waarmee het geholpen heeft is dat het elke keer die schop onder me reet gaf op de momenten dat ik wilde opgeven of terug dreigde te vallen naar die luiwammes die ik op mijn 23e nog was. Ik heb geleerd hoe ik voortaan mezelf kan motiveren en welke gewoontes belangrijk zijn om zonder moeite en met veel plezier aan je doelen te werken.

Meer bereikt dan ik had durven dromen

Toen ik 1,5 jaar geleden begon met MMP had ik nog een fulltime baan en was ik echt nog zoekende in alles. Maar dankzij deze mannen is het me gelukt om al deze mooie dingen op zakelijk gebied te bereiken:

Maar de dingen die ik heb bereikt op persoonlijk vlak zijn eigenlijk nog veel mooier:

  • Een relatie die in elk opzicht gewoonweg perfect is (het is bizar hoeveel MMP hierin bijgedragen heeft).
  • Een enkeltje Indonesië om vanaf juli 2019 echt als digital nomad te gaan leven met mijn vriendin én co-founders/vrienden.
  • Gewoontes aangeleerd die mij elke dag nog beter, gelukkiger en wijzer maken.
  • Een killer mindset waar ik te allen tijde op kan leunen/terugvallen.
    • Een chronische zelfmotivatie 😉
  • Een groep vrienden erbij met dezelfde doelen en ambities als ik, waar ik mee kan sparren of chillen wanneer ik maar wil.
  • Een veel sterkere relatie opgebouwd met mijn familie en vrienden.
  • Een in de kern véél gelukkiger leven.

Je leven is letterlijk alles wat je hebt en bent

Veel mensen zien Mannen Met Plannen gewoon als een groepje ambitieuze gasten die het met elkaar over elkaars doelen hebben. Dit is grotendeels ook wat het is, maar in mijn ogen is het véél meer. 

Wat nu als élke dag in je leven 80% leuker kan zijn? Dat je elke dag 80% meer geniet? Dat je elke dag meer doet, terwijl je het nog leuk vindt ook? Dat je nooit meer dat klagende klote-gevoel hebt dat je eigenlijk meer uit het leven wilt halen, omdat je dat al aan het doen bent? Dat is dan toch een absolute no-brainer? 

Het klinkt gek, maar soms heb ik het idee dat mensen niet beseffen dat we het hier over hun leven hebben. Dat is echt letterlijk alles wat je hebt en bent. Hoe kan het dan dat er mensen zijn die daar niet de energie in steken om hier het beste uit te halen? 

En dat is precies waar MMP mij mee geholpen heeft. Om mijn allerbelangrijkste bezit, mijn leven, op elk gebied tientallen keren leuker en beter te maken. Om hier alles uit te halen wat erin zit. Om de hele kern van mijn bestaan een mega boost te geven. En dan word je ook nog eens omringd door allemaal mannen die precies hetzelfde doen.

Derek Westra
Derek Westra

Laat een reactie achter

Ontvang onze beste tips

* Je ontvangt de beste tips omtrent zelf ontwikkeling, productiviteit en eenvoud.